Euroopa õhkrelvade meistrivõistlused toimusid Tallinnas 05.03.-12.03.2023.
Kokku osales 517 sportlast 40-st riigist, kokku tehti 1086 starti. Medaleid võitsid 24 riigi sportlased, edukaimaks medaliriigiks oli Norra kolme kuldmedali ja kokku 8 medaliga. Kõige edukamateks sportlasteks olid 3 kuldmedaliga Itaalia laskur Matteo Mastrovalerio, kes juunioride püstoliharjutustes sai kulla nii individuaalarvestuses, mix-võistlusel kui ka meeskonnavõistlusel ning samuti 3 kuldmedalit võitnud Norra püssilaskur Jeanette Hegg Duestad, kes võitis naiste õhupüssiharjutuse ja sai kuldmedali nii mix püssiharjutuses kui ka püssi naiskonnavõitlusel.

Eesti laskuritest sai individuaalvõistlustel kõrgeima koha Sirli Likk, kes sai naisjuunioride püstoliharjutuses 15. koha. Samas harjutuses sai 16. koha Marja Kirss.
Eesti Laskurliidule oli suur au korraldada võistlus, kus lisaks Euroopa meistritele selgusid ka kvalifitseerujad 2024 Pariisi olümpiamängudele ja Euroopa Mängudele Poolas 2023. See oli suur vastutus ja väljakutse. Igal tasandil saadud tagasiside 2023.a. Euroopa õhkrelvade meistrivõistluste korraldamisele on olnud väga positiivne.Euroopa meistrivõistluste  läbiviimisele avaldas tunnustust ka Tallinna külastanud ISSF-i president Luciano Rossi.
Eesti Laskurliit tänab kõiki, kes panustasid Unibet Arenal ja Spordikeskus Ring toimunud 2023.a. Euroopa õhkrelvade meistrivõistlustesse – žürii liikmeid, kohtunikke, vabatahtlikke, toetajaid, koostööpartnereid.  Kõik, kes aitasid kaasa võistluste korraldamisele tegid suurepärast tööd, suur tänu Teile!
Järgmine laskespordi tiitlivõistlus Eestis toimub aga juba oktoobris, mil Tallinnas, Kalevi Spordihallis viiakse läbi Euroopa noorte võistkondlike meistrivõistluste finaal.
Juulis võõrustab aga Eesti Laskurliit Euroopa parimaid laskureid Männikul toimuval
Euroopa Karikavõistluste etapil püstoliharjutustes.

Foto: Risto Aarrekivi

Recommended Posts