2023.a. Euroopa meistrivõistlused õhkrelvadest laskmises on ametlikult avatud. Avatseremoonial tervitas kõiki osalejaid Eesti Laskurliidu president Riho Ühtegi. Ta rõhutas, et on suur au korraldada Euroopa meistrivõistluseid kus parimad sportlased tagavad endale 2024.a. Pariisi olümpiamängudele pääsemise ning koha osalemiseks 2023.a. Euroopa Mängudele. Eesti Laskurliidu president tänas kõiki vabatahtlikke ja sponsoreid kaasa aitamast ja panustamise eest võistluste õnnestumisse. 2023 aastal on Eesti Laskurliidul korraldada veel kaks rahvusvahelist võistlust; 25m Lapua Euroopa Karikavõistluste etapp ja Euroopa noorteliiga meistrivõistluste finaal.

 

ESC asepresident Pekka Kuusisto kuulutas võistlused avatuks. Pekka Kuusisto rõõmustas, et sellel meistrivõistlustel osaleb 521 sportlast 40 riigist. Samuti tänas ta kõiki vabatahtlikke, Eesti valitsust, eriti Kultuuriministeeriumi ja Tallinna linna meistrivõistluste toetamise eest.  Eriti hea meel oli tal selle üle, et Ukraina sportlased on siin meistrivõistlustel osalemas. “Kõik meie südamed ja mõtted on teie lähedaste ja lähimate inimestega, kes on kodus Ukrainas”, ütles asepresident Pekka Kuusisto ESC tervituskõne lõpus.

Meistrivõistluste otseülekannet saab jälgida  ESC veebilehel https://esc-shooting.org ja täpsemat infot korraldaja kodulehelt https://echtallinn2023.ee

Recommended Posts