2017. aasta parim meeslaskur on Euroopa meistrivõistlustelt kaks medalit võitnud Peeter Olesk  (treener Ranno Krusta).

Parimaks naislaskuriks sai Euroopa Karikavõistluste finaalis teise koha saanud Anžela Voronova (treener Ain Muru).Nii Peeter Olesk kui Anžela Voronova kuuluvad  Kaitsejõudude Spordiklubi ridadesse.

Parimad noorlaskurid on Narva Laskespordiklubi laskurid Aleksandra Moissejeva ja Stanislav Boldõrev (treener Svetlana Nemtsova)

Parimateks kohtunikeks nimetati Kaupo Kiis ja Kristiina Kivari.

2017.aasta oli Eesti Laskurliidule edukas aasta.
Euroopa meistrivõistlustelt võideti 3 medalit – Peeter Olesk sai hõbemedali olümpiakiirlaskmise harjutuses ja täiskaliibrilise püstoli harjutuses ning meie püssinaiskond koosseisus Anžela Voronova, Tuuli Kübarsepp, Ljudmila Kortšagina said 300m harjutuses 60 lasku lamades pronksmedali. Andrei Inešin oli Euroopa meistrivõistlustel 6.

Euroopa Karikavõistluste etappidel jõudsid kolme parema hulka Peeter Olesk, Reijo Virolainen, Ljudmila Kortšagina, Anžela Voronova ning nii Eesti püssimeeskond kui ka püssinaiskond.

Juunioride maailmameistrivõistlustel saavutas Aleksandra Moissejeva 11. koha.

Lisaks sportlikele tulemustele võeti 2017. aastal Eesti  vastu Põhjamaade Laskmisregiooni liikmeks, mis võimaldab meie sportlastel edaspidi osaleda Põhjamaade meistrivõistlustel.
Meie jahilasketreenerist Peeter Päkast sai Eesti esimene treener, kes omab ISSF treeneri B-litsentsi.

Anton Otvagin läbis ISSF B-kategooria kohtunikukursused ning Kristiina Kivari ja Kaupo Kiis ISSF EST kursused, mis annab õiguse osaleda rahvusvaheliste tiitlivõistluste žüriis. 2018.a. Euroopa õhkrelvade meistrivõistluste žürii liige on meie kohtunik Kristiina Kivari.

2017.aastal sai Eesti Laskurliit ka korraldusõiguse Euroopa Karikaetappide läbiviimiseks, mis toimuvad 2018.a. augustis Võrus ja Elvas.

 

Videolink eilsest ürituses: https://sport.err.ee/678829/https://laskurliit.eelaskurliit.ee/wp-content/uploads/2016/09/fourth-medal-3.jpg-seadis-eesmargiks-saata-tokyo-om-ile-viis-sportlast

 

 

Photos by: Eesti Laskurliit

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *